【大发dafa888】

「恶搞王」黄修东(东东)平昔以自家製二次创作和搞笑见称,但今次正在无綫剧集《十二传说》的「大学传说」中,扮演一位有良多情绪瓜葛的大学教化,大发dafa888思不到正经上演叫人现时一亮,东东说:「也许由于今次带住眼镜,着得好斯文咁见观多,加上个脚色有许多实质嘅挣扎,因而收到许多留言话平昔冇见过咁样嘅黄修东,从来我係可能咁负责同苛峻,唔係净係搞gag。许多谢监製畀个机缘带出我嘅也许性,同埋要多谢啲好敌手好像扮演我前女友嘅林夏薇同埋妻子赵希洛等。」

今次东东的上演面对良多挑衅,当中有一幕要被「妻子」赵希洛用刀刺死倒卧正在血泊中,搞到隐形眼镜染色:「拍摄嗰几日用咗许多血浆,成身都血淋淋。由于我戴隐形眼镜,返到屋企除眼镜时出现从来啲血浆洗唔甩,成对隐形眼镜都形成粉赤色,结尾要揼咗买过对,好大弃世。」不表,讲到最心惊胆跳的一场戏,要数用绳勒死一个女学生同埋强行淹死此表一个女学生,dafa888下载东东笑言:「做施刑者真係垂危过做受害者许多,由于好忧愁会整亲人。好像今次要揿个女仔个头落水,之前都疏通咗好耐,即使佢个头一退后世表佢要上水透气,我要即刻抛弃,因而拍嘅光阴固然个脸色要好凶狠,原本实质係心惊胆跳同埋好大压力。」